Във фабрика Евтерпа работят специалисти – лекари , химици, икономисти и маркетолози. Парфюмерията и козметиката на Евтерпа се изработва под наблюдението на технолози, при хигиенни условия, които напълно отговарят на нормите за съвременно европейско предприятие. В двете лаборатории се извършва строг контрол , разработват се и се усъвършенстват нови, модерни продукти. Фирмата осигурява отлични условия за труд и се грижи за пълноценния отдих на своя персонал. От началото на съществуването си и до днес, с всеки нов продукт, който пуска на пазара, Евтерпа доказва, че българската парфюмерия и козметика е най-доброто, което може да се ползва, защото е изработена в България, в нашите климатични условия и е изцяло съобразена със специфичните особености на кожата и косите ни.

Парфюмите и козметичните продукти се изнасят и в страни от Европейския съюз като Германия, Австрия, Франция, Англия, Естония, Литва, Латвия и др.

Главният технолог на фирмата е завършила интензивен курс по парфюмерия и козметика в Грас, Франция и заедно с френския парфюмерист Франсоа Роберт( при няколко от посещенията си в нашата фирма) създадоха голям набор от парфюми съвместно, почерпили опит от родината на парфюмите и един от друг. Оттук ни дойде идеята за така наречените “workshops” „Направи си сам парфюм“, който се провежда всяка година на Празника на Розата в Казанлък юни месец, на който нашият главен технолог Стефани помага на клиентите да създадат своя перфектен, персонализиран парфюм.

Всяка година във фабриката идват студенти от специалности „Парфюмерия и Козметика“, „Технология на мазнините“, „Технология на етеричните масла“ и др. на посещения за практика и теория, които ние приемаме с интерес и обменяме знания и опит.

 

От 2014 година фабриката има собствени полета с рози, лавандула, салвия, лайка и жасмин.
В парфюмите на Евтерпа се влага ароматно розово масло от розите на “Розова градина Евтерпа”. Розовото и лавандуловото масло, екстрактите от лайка, салвия и жасмин се произвеждат във фабриката в нашия дестилационен център и съдържат всички прекрасни и ценни съставки на българските етерични масла и екстракти. Високо технологичното оборудване гарантира за чистота, качество и минимални грешки при работния процес.

Евтерпа поздравява всички свои сегашни и бъдещи клиенти и се надява , че продуктите ни ще станат Ваши първи помощници в стремежа Ви към още повече красота! Технологията на производство във фабриката осигурява безкомпромисно качество на крайните продукти, което поставя Евтерпа в класацията на 50-те топ марки на България.

ДР ЧЕРНЕВ

Др Чернев доктор по хуманна медицина, завършил Медицински Университет Пловдив дипломна серия MA 95000030, регистрирана на 16/11/1995. Заедно с екип от специалисти химици разработва, създава и постоянно контролира производството на парфюмерийни и козметични продукти.

 

С нашите ангажименти към планетата се надяваме да създадем цикъл от грижи в професионалния свят на луксозната грижа за косата и кожата, от снабдяването и производството до формулите и опаковането. Тази цел може да бъде постигната само с Ваша помощ. Присъединете се към нас, за да създадете повече въздействие: направете нашата планета позелена и нашите океани по-чисти, като рециклирате вашите продукти след употреба.

 

Екологичен съвет: Пестете вода! Не забравяйте да спрете водата, докато нанасяте продукти под душа

 

Грижа за хуманното отношение към животните: Повече от 30 години сме ангажирани със свят без тестове върху животни, благодарение на алтернативните методи за оценка на безопасността, които не включват животни.

 

И найважното всички продукти се правят с много любов и грижа от екипа ни едно единно и щастливо семейство. Девизът на всички в Евтерпа е: ВЯРВАЙ В ЛЮБОВТА